Nefescoach (Åndedrætsterapeut)

Vi trækker vejret cirka 20.000 gange i døgnet og selvom det ofte er helt ubevidst, er det vigtigt at fokusere på åndedrættet. Mange af os trækker vejret forkert og går dermed glip af en række sundhedsmæssige fordele.

Hvad opdager du i personlig åndedrætsanalyse?

Åndedrættet giver indikation på din mentale tilstand, og din levemåde. Holder du fx pause, før du puster ud, betyder det, at du har en tendens til at holde fast i negative ting eller er bange for at give slip på negative tanker. Det kan medføre sygdom, ulykkelige forhold, frygt, angst, arbejdsstress, mv. Fokus på dit åndedræt kan bringe skønhed og positiv stemning ind i dit liv.

Hvad er næste trin efter åndedrætsanalyse?

Som åndedrætsterapeut vejleder jeg dig efter åndedrætsanalysen med den naturlige og korrekte vejrtrækning. Efter omkring 8-10 sessioner vil du huske din naturlige vejrtrækning og ved at sætte nogle få 10 minutters perioder af gennem dagen bliver du et sundere, mere positivt og energisk menneske.  

Hvorfor har de fleste af os forkerte vejrtrækningsvaner?

I 0-3 års alderen havde vi instinktivt den korrekte og naturlige vejrtrækning. Under vores opvækst lærte vi at holde vejret på grund af faktorer som miljø, bekymringer, angst, frygt, vrede, underernæring, mv.   

Så hver gang du følte dig trist, fysisk utilpas eller bange, holdt du vejret og hver gang sagde du faktisk: “Jeg vil stoppe livet lige nu, jeg nægter at leve det”. Denne ubevidste adfærd udsprang af ønsket om ikke at opleve de øjeblikke, hvor du havde det dårligt. Efterhånden som du gentog adfærden, blev det til en vane og med tiden kom du længere og længere væk fra dit naturlige åndedræt med konsekvens for dit liv og helbred. Den lavere iltoptagelse påvirker dit fysiske, følelsesmæssige og psykiske velbefindende.

Hvordan påvirker forskellige vejrtrækningsvaner vores livsflow?

Uanset dine vejrtrækningsvaner, så lever du som du trækker vejret. Efterhånden som dit åndedræt ændrer sig, ændres ligeledes dit sind, dine følelser, og dit perspektiv på verden, samt den energi du udstråler.

Hvordan kan vi definere korrekt og naturlig vejrtrækning?

Naturlig vejrtrækning er dyb vejrtrækning, der starter fra maven ved hjælp af musklerne i mellemgulvet og derefter spredes til brystet og hele kroppen.

Hvad er de fysiske fordele ved korrekt vejrtrækning?

Hvis vi trækker vejret korrekt og tilstrækkeligt, øges mængden af ilt i blodet, og det gør os sundere, mere energiske og styrker vores immunforsvar. Når mængden af ilt stiger opstår en detox-effekt og undersøgelser viser, at 7 procent af giftstofferne i vores krop udskilles gennem vejrtrækning. Ingen anden metode eller naturprodukter er så effektiv til at fjerne toksiner.

Hvad er virkningerne af nefes/åndedræt på stresskontrol, depression og angst?

Naturlig og korrekt vejrtrækning regulerer nervesystemet og hormonerne i hjernen, reducerer eller endda eliminerer afhængigheden af anti-depressive lægemidler og giver mulighed for en god nattesøvn. Korrekt og naturlig vejrtrækning hjælper os til at komme igennem situationer med vrede, spænding, stress og depression.

Er åndedrætsterapi-metoden en letanvendelig teknik?

Absolut. Under vores åndedrætssessioner hjælper og guider jeg dig med nogle enkelte teknikker til at opnå din naturlige og korrekte vejrtrækning, der ligesom din udveksling med livet bør være ubesværet og generøs.

Selvom vejrtrækningsøvelser er fysiske, balancerer det dig åndeligt, intellektuelt og følelsesmæssigt. Døren til at nyde livet bliver åbnet og vi siger “Genkend dit åndedræt, træk vejret naturligt og lev miraklet.”